Клик

Клик върху маркираните полета в жълто за повече информация. При клик върху Етикети:..........,/в началото или след всеки пост/ излизат всички постове със съответен етикет. За всички публикации виж края на блога по дати. Блога се допълва непрекъснато, приятно четене.

четвъртък, 30 март 2017 г.

Вариант цена

Това което ще кажа е лично мое мнение и преценка, без да обвързвам никой. Всеки по различен начин може да си подреди нещата и да похарчи различно. 
Ще опиша разходите по един възможно най-нискобюджетен круиз, за да не се плашат тези които все още не са ходили, смело напред, няма по-хубаво нещо от това.
Разходи за пътуване от София/приемаме за начален порт Венеция, ако порта е  Чивитавекия, Савона, Генуа, Ливорно или др., ще увеличим само килиметрите/.: 2x1160=2320км.
при разход 8/100, средна цена 1,50евро/България 1.30 Италия 1.70  = 280евро

http://dvigateli.info/fuel_price//
Ако приемем, че се пътува със самолет или друг транспорт ще се получи почти същото, като прибавим към този разход паркинга и пътните такси. Говорим за Low cost полети, автобус или влак.
Ще направим разхода за един човек при 4 човека в автомобил, най-рентабилно е.
1/Гориво-70 евро на човек
Един хотел на връщане и един на отиване, цена за двойна стая средно, примерно 50 евро х2 =100 евро. Възможна е доста по-ниска цена, примерно 20-40 евро /поне 3 звезди 

http://www.booking.com/hotel/it/las-vegas.bg.html?aid=339530;lab … 7cf8f4c74cdacb2X1
 примера е произволен, в близост до Венеция, цената е за момента / за стая на гореща оферта, затова от тук ще останат пари за храна и кафе по пътя.
2/Хотел-50евро на човек/2 нощувки
Взимаме най-евтиния круиз от последната оферта 2в1 на MSC за 7 дни. Цената беше 218 евро за двама минус 5% за цяло плащане, тоест 207 евро двама или 103,50 за един.
3/ Цена круиз-103.50евро на човек
4/ Пристанищни такси-120евро на човек
Паркинга на колата в порта е около 10 евро на ден, тоест 2,5 на човек.
5/ Паркинг за колата на порта 17,5 на човек
Има задължителни бакшиши за персонала, на всички компании варират, приемаме средно 7 евро на ден за един човек.
6/ Бакшиши 7х7=49 евро на човек
7/ Пътни такси- около 25 евро на човек / ако се пътува със самолет отиват за летищни такси/.
Част от тях могат да бъдат избегнати, при по-бавно и романтично пътуване.
И до тук свършват неизбежните, задължителни плащания.
Тоест 435евро за един, 870 за двама.
Можем да продължим с екстрите, които не са задължителни:
Безалкохолни и алкохолни напитки, кафе, чай, вода, екскурзии от борда, СПА/фитнес, аеробика, танци са безплатни/, сувенири, покупки и т.н.
Приемете следната формула при условие, че не искате да се лишавате от нищо: Колкото до сега изчислихме, още толкова, тоест 435х2 за един или 870х2 за двама.
Крайна цена за двама 1740 евро за седем дни, без лишения, но и без големи екстри. Но не забравяйте, че може да минете и само с половината ако бюджета не го позволява. Също не забравяйте, че това е круиз на промоция с възможно най-ниската цена.
Това е в общи линии, лично мнение и личен опит. Плащали сме и доста по малко, но също така  и много повече на различни компании.


Вижте и поста 

Възможна ли е ниска цена за круиз ?


Няма коментари:

Публикуване на коментар